Qoyun ətindən korma

 
Qoyun ətindən korma


Tərkibi:

- Ət (qoyun) sümüksüz- 800 qr
- Yağ (bitki) - 0.25 st.
- Soğan (baş) - 2 ədəd
- Braziliya fıstığı (keşyu) - 100 qr
- Qaram masala - 6 ç.q.
- Bibər (qırmızı, acı) - 6 ədəd
- Zəfəran (sürgəcdən keçirilmiş) - 2.5 sm
- Keşniş (doğranmış) - 1 x.q.
- Qaymaq (az yağlı) - 1 st.
- Duz - zövqə görə
- Şirə (limon) - 2 ç.q.
- Keşniş yarpağı və limon dilimləri - bəzək üçün

Hazırlanması:

1) Qoyun ətini yuyun, qurulayın, artıq piylərini təmizləyin, kub şəklində doğrayın (5sm.);
2) Qazanda yağı qızdırın, qoyun ətini qızardın;
3) Xırda doğranmış soğanı əlavə edin, 5 dəq. qovurun, tez-tez qarışdırın;
4) Ədviyyatları əlavə edin: masala, çili, zəncəfil. 2 dəq. yenə qovurun;
5) Keşniş, qaymaq və 0.25 stəkan su əlavə edin. Qaynadın, sonra qapağını örtün və 1 saata yaxın bişirin (ət tam yumşaq olana qədər). Limon şirəsi əlavə edin, qarışdırın;
6) Süfrəyə isti şəkildə verin. Üzərinə keşniş səpin və limon dilimləri ilə bəzəyin.

Nuş olsun!


Geri dön

aytc.sza

  • 6 mart 2018 21:59
  • Məqalə: 294
  • Şərh: 1968
  • Bal:
reseptcun coox saol.

--------------------

Darling

  • 6 mart 2018 14:33
  • Məqalə: 694
  • Şərh: 12565
  • Bal:
{awards}
DADLI YEMƏYƏ OXŞAYIR

--------------------
http://legend.az/user/imza/http://legend.az/user/imza/
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 40
Cəmi: 111

 

Top 10 Müəllif

✵Дорогой✵
Xəbərləri: 6
Cəmi: 739
 
 
{slinks}