Pendirli sousda qızardılmış badımcan

 
Pendirli sousda qızardılmış badımcan

Pendirli sousda qızardılmış badımcan
Mövsümün ləziz yeməyi
Tərkibi:

2-3 porsiya üçün nəzərdə tutulub:

1 ədəd badımcan
1 ədəd soğan
1 ədəd bolqar bibəri
2-3 ədəd pomidor
1 dilim sarımsaq
zeytun və yaxud bitki yağı
50 qram pendir
duz, yeni döyülmüş istiot

Tomat sousu üçün:

1 banka tomat(400 qram)
1 ədəd soğan
1 dilim sarımsaq
zeytun və yaxud bitki yağı
zövqə görə şəkər tozu
duz, yeni döyülmüş istiot

Pendirli sous üçün:

1 x.q. un
300-400 ml süd (südün yarısını tərəvəzli bulyonla da əvəz edə bilərsiz)
150 qram pendir
50 qram kərə yağı

Hazırlanma qaydası:
Badımcanı yuyub xırda-xırda doğrayın. Üzərinə duz səpib, 20 dəqiqə ərzində saxlayın. Daha sonra badımcanı süzgəcdən keçirin. Bolqar bibərini yuyub tumlarını çıxararın və yarımhalqa şəklində doğrayın.Sarımsağı təmizləyib xırdalayın. Soğanı doğrayıb üzərinə duz səpərək yağda qovurun. Soğanın üzərinə sarımsağı əlavə edib qızarana qədər bişirin. Sonra qızarmış soğanla sarımsağı boşqaba tökün.
Tavaya bir az yağ töküb doğranılmış badımcanları həmin yağda 5-7 dəqiqə ərzində bişirin. Üzərinə duz səpin. Qızardılmış badımcanları tavadan götürüb həmin boşqaba qoyun. Tavaya bolqar bibərini töküb bişirin. Sonra bişmiş bolqar bibərini tavadan götürüb boşqabdakı badımcanın üzərinə əlavə edərək yaxşıca qarışdırın.

Tomat sousu hazırlamaq üçün:
Soğanı xırda-xırda doğrayıb tavada bitki yağında qovurun. Üzərinə duz səpməyi unutmayın. Daha sonra tomatı əlavə edib qarışdıraraq 10-15 dəqiqə ərzində zəif odda bişirin. Bişməyinə 3-5 dəqiqə qalmış əzilmiş sarımsaq əlavə edib qarışdırın. Zövgə görə üzərinə duz, şəkər tozu, reyhan və yeni döyülmüş istiot da tökə bilərsiz.

Pendirli sous hazırlamaq üşün:
Tavaya kərə yağını töküb zəif odda əridin. Sonra üzərinə un əlavə edərək istilədin. Daha sonra üzərinə ilıq süd töküb qarışdırın. Sous qatılaşana qədər zəif odda bişirin. Daha sonra sousun üzərinə sürtkəcdən keçirilmiş pendir əlavə edib bişirin.

Xüsusi forma qabın içinə nazik dilimlərlə doğranılmış pomidorları qoyub üzərinə duz səpin və tərəvəzləri düzün. Üzərinə hazırladığınız pendirli sousu töküb, sürtkəcdən keçirilən pendir də əlavə edə bilərsiz. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə ərzində bişirin.

Süfrəyə verərkən üzərinə tomat sousu əlavə edib reyhanla bəzəyin.
Nuş olsun!


Geri dön

sweet_angel

  • 15 iyul 2011 21:00
  • Məqalə: 13
  • Şərh: 347
  • Bal:
pisdi yimiyecem

--------------------
Gel dost olaq, birce mahnılıq qal menimle.
Sene danışacam derdlerimi.
Sene danışacam her şeyi men!
Her şeyi men!

Doctor lady

  • 14 iyul 2011 01:14
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 64
  • Bal:
{awards}
teşekkür hazırlayaram

--------------------
...

memil1995

  • 14 iyul 2011 01:09
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 38
  • Bal:
{awards}
ne yeyerem

--------------------
TANIW KIM OLMAQ ISTiYIR
?????????????????????/

R.M_FaNaTka

  • 13 iyul 2011 19:41
  • Məqalə: 367
  • Şərh: 8107
  • Bal:
{awards}
tesekkurler yalan demerem badimcan yemeklerinden cox xosum gelir tarifini goturdum anama pisirderem tesekkurler wink

--------------------

... Deryam ...

  • 13 iyul 2011 13:15
  • Məqalə: 273
  • Şərh: 4680
  • Bal:
{awards}
Əziyyətli olsa da dadlı yeməyə oxşayır ...Tşklər ...

--------------------

Sirli Melek

  • 13 iyul 2011 12:13
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 5105
  • Bal:
{awards}
ŞƏKİLDƏ LƏZZƏTLİ GÖRSƏNİR)

--------------------
SADƏLİK GÖZƏLLİKDİR !

ZAC EFRON

  • 13 iyul 2011 12:13
  • Məqalə: 129
  • Şərh: 2367
  • Bal:
{awards}
tewekurler........

CandyGirl

  • 13 iyul 2011 11:45
  • Məqalə: 164
  • Şərh: 5899
  • Bal:
{awards}
BACIS BISIRERSEN GELERIK YEMEYE )

--------------------

Inciciceyi

  • 13 iyul 2011 11:37
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 8287
  • Bal:
{awards}
Bu ac vaxti be ne idi eeeeeeeeeeeeeeeeeee

--------------------
♥......Zenn etme ki, gozlerim sene baxdiqca yorulacaq, olsem de
ruhum seninle qalacaq. Senden evvel elvida desem de heyata. Son
sozum seni sevirem olacaq.....♥
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 43
Cəmi: 59

 

Top 10 Müəllif

♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1135
 
 
{slinks}