Gərəkli məsləhətlər

 
Gərəkli məsləhətlər

• Əgər kərə yağı acılaşıbsa, ona təmizlənib xırda doğranmış yerkökü əlavə edib qaynadın. Yağ dağ olan kimi kökləri çıxardıb, odu söndürmək lazımdır.
• Duzlu balığın asan təmizlənməsi üçün onu bir müddət yaş etmək, ya da yaş parçaya büküb saxlamaq lazımdır.
• Mayonez turşuyubsa, ona bir qaşıq soyuq su əlavə edin.
• “Vineqret” salatını hazırlayarkən, ərzaqların rəngini qorumaq üçün əvvəlcə lazım olan bütün ərzaq, tərəvəz və göyərtini doğrayıb duru yağ ilə qarışdırmaq, sonra isə çuğunduru əlavə etmək lazımdır.
• Salatları metal və plastmas qablarda saxlamaq olmaz: həm tez xarab ola bilər, həm də zəhərlənmə verə bilər.
• Salat hazırlayarkən bişirilib doğranmış tərəvəzləri yalnız soyuduqdan sonra qarışdırmaq olar.

Gərəkli məsləhətlər

• Soyutma kartofları qabıqla qaynatmaq məsləhətdır.
• Qaynadılmış tərəvəzlər həmin suyun içində soyuyana qədər saxlanılmamalıdır.
• Xama salata, yeməzdən bir az əvvəl qarışdırılmalıdır.
• Qaynadılmış ətin suyundan sous bişirmək fikriniz varsa, suya əvvəlcədən duz tökməyin.
• Dəfnə yarpağını yalnız xörəyin bişməsinə beş, on dəqiqə qalmış əlavə edin və xörək bişdikdən sonra çıxardın.
• İstifadə etməmişdən qabaq ət maşınının ustundən qaynar su axıtsanız, yaxşı olar.
• Elektrik sobasında qızaran ətin üzərinə yalnız isti su və ya isti ət suyu əlavə edin. Soyuq su töksəniz, ət bərkiyər.


Gərəkli məsləhətlər

• Əgər qaynatdığınız ətin suyunun şəffaf qalmasını istəyirsinizsə, onu möhkəm odun üstündə qaynatmayın,imkan verin ət bişənə qədər asta-asta qaynasın.
• Qabığı soyulmuş kartofun qaynadılarkən ağ qalmasını istəyirsinizsə, suya limon əlavə edin.
• Əti suda qaynadarkən kəfini yığmağa geciksəniz, ona bir stəkan soyuq su əlavə edin, kəf yenidən suyun üzərinə yığılacaq.
• Mal ətinin tez bişməsi üçün onu taxta çəkiclə bir az döyəcləyin və suya bir – iki qaşıq sirkə əlavə edin.
• Ət tavaya yapışmasın deyə, qızardarkən yağa bir – iki dilim kök qoyun.
• Yumurtanı qaynadarkən suya bir az duz töksəniz, çatlamaz.
• Əgər salata baş soğan əlavə etmək istəyirsinizsə, xırda-xırda doğrayıb aşsüzənə yığın və üstünə qaynar su gəzdirin. Beləliklə, o öz acılığını itirəcək və dadlı olacaq.

Gərəkli məsləhətlər

• Kələmi qaynadarkən suyuna bir dilim çörək atsanız, xoşagəlməz qoxu olmaz.
• Buzlu ətin donunu açarkən üçün onu nə suya, nə də isti yerə qoymayın.
• Çiy əti beş günə qədər belə bir qatışığın içində saxlamaq olar: 0,5 stəkan süd ilə bir yumurtanı möhkəm çalıb, ona duz, istiot lazım gələrsə soyuq su əlavə edin.
• Soyuducuya çörək və ya soğan qoysanız, xoşagəlməz iy çəkilər.
• Kotlet bişirən zaman ətə çox çörək qatmayın. Əks təqdirdə çörək yağı özünə yığar və kotlet çox yağlı olar.
• Kotletləri elektrik sobasında bişirsəniz, daha dadlı olar və tez bişər.
• Sosiskaları suda yox, onun buxarında bişirsəniz çox dadlı olar.


Gərəkli məsləhətlər

• Ciyərin üzərindəki pərdə rahat çıxsın deyə, onu bir neçə dəqiqə qaynar suda saxlayın.
• Toyuğu sobada bişirən zaman, üzərinə ketçupla xamanın qarışığını çəksəniz, daha dadlı olar.
• Balığı qızardarkən mətbəxdən pis qoxu gəlməsin deyə, tavanın içinə çiy kartof qoyun.
• Kartof kotletinə vuracağınız yumurtanın ağını ayrıca çalıb sonra əlavə etsəniz, yaxşı olar.
• Tərəvəzli şorbaya kartof əvəzinə qovrulmuş un əlavə etmək olar.
• Lobyalı şorbaya təzə nanə töksəniz, daha ləzzətli olar.
• Şorbanın xeyirli və dadlı olması üçün, bişən kimi üzərinə təzə kök, pomidor və ya kələm şirəsi əlavə edin.
• Hər hansı bir duru xörəyə yumurtanı belə əlavə edin: əvvəlcə yumurtanı yaxşıca çalın, sonra ona bir az soyuq su əlavə edib bir az da çalın və çalınmış yumurtanı xörəyə qarışdıra-qarışdıra əlavə edin.

Gərəkli məsləhətlər

• Qurudulmuş limon və ya portağal qabığını quru çay qutusuna qoysanız, ətirli və dadlı olar.
• Xroniki yorğunluqdan əziyyət çəkənlərin hər gün dəniz kələmindən istifadə etməsi məsləhətdir.
• Almanı yeyərkən onu toxumları ilə birlikdə yeyin.
• Boranı toxumu həm sidik kisəsinin əzələlərini möhkəmlədir, həm də iltihabı götürür. Hər gün 2-3 xörək qaşığı təmizlənmiş boranı toxumu yemək, prostat xəstəliyini müalicə edir.


Geri dön

Cilent_M.Q

  • 11 sentyabr 2011 14:53
  • Məqalə: 87
  • Şərh: 2628
  • Bal:
oxudum Allah razi olsun

--------------------

Ay Üzlü

  • 10 sentyabr 2011 20:45
  • Məqalə: 395
  • Şərh: 6159
  • Bal:
{awards}
cox sag olun caliwariq riayet edek

music_angel

  • 10 sentyabr 2011 18:23
  • Məqalə: 212
  • Şərh: 7767
  • Bal:
{awards}
cox maraqli meslehetlerdi cox sagolun winked

cox maraqli meslehetlerdi cox sagolun winked

cox maraqli meslehetlerdi cox sagolun winked

eladi...

--------------------

R_O_M_A fanatkasi

  • 10 sentyabr 2011 17:56
  • Məqalə: 16
  • Şərh: 218
  • Bal:
{awards}
Sitat: lema
amma mövzu sehv qoyulub.

Aaaaa,doqurdaneee,yeqin yuxulu olmusammis=)))Xi xx xiiii

--------------------
....oooO..............
.....(....)...Oooo...
......)../.....(....)...
.....(_/.......)../.....
...............(_/......
... Я ТУТ ............
.......... БЫЛА.....

lema

  • 10 sentyabr 2011 12:33
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 2669
  • Bal:
{awards}
bilmediklerimde var idi.meslehetlere göre thanks fellow amma mövzu sehv qoyulub. winked

--------------------
Feridem yanımda olmasan bele sen hemişe menim qelbimde yawayacaqsan...

Su Perisi

  • 10 sentyabr 2011 12:22
  • Məqalə: 19
  • Şərh: 1736
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər
• Salatları metal və plastmas qablarda saxlamaq olmaz: həm tez xarab ola bilər, həm də zəhərlənmə verə bilər.

--------------------

only-girl

  • 10 sentyabr 2011 11:42
  • Məqalə: 1002
  • Şərh: 5026
  • Bal:
{awards}
maragli meslehetlerdi xowuma geldi:)

--------------------

... Deryam ...

  • 10 sentyabr 2011 11:20
  • Məqalə: 273
  • Şərh: 4680
  • Bal:
{awards}
Bezilerini indi bildim ,lazimli meslehetlerdi.
twkler .........

--------------------

Mefistofel

  • 10 sentyabr 2011 11:05
  • Məqalə: 8
  • Şərh: 384
  • Bal:
{awards}
bəzilərinə əməl edirəm... maraqlı məsləhətlərdir

PELIN_ATABAY

  • 10 sentyabr 2011 10:48
  • Məqalə: 86
  • Şərh: 1637
  • Bal:
{awards}
тещеккурлер хепсине емел едецем

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 31
Cəmi: 45

 

Top 10 Müəllif

♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1135
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 1
Cəmi: 137
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 1
Cəmi: 327
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Pıtırcık
Xəbərləri: 1
Cəmi: 385
 
 
{slinks}