Çörək haqqında bilmədiklərimiz

 
Çörək haqqında bilmədiklərimiz

1. Çörəyi uzun müddət saxlamaq üçün bir torbaya qoyun və hava girməsinin qarşısını alın. Bu yolla çörəyi 5-6 gün saxlamaq olar.

2. Çörəkləri çörəkqabında uzun müddət saxlamaq üçün kiçik bir qabın içərisinə bir qədər duz töküb çörəkqabının bir küncünə qoyun.

3. Çörəkqabının içərisinə soyulmuş kartof və ya alma qoymaq da çörəyin uzun müddət təzə qalmasına kömək edər.

4. Boyat çörəkləri yumşaltmaq üçün üzərinə su səpin. Sonra folqa kağızına bükərək 5-10 dəqiqə sobada saxlayın.

5. Boyat çörəklərdən kotlet bişirərkən istifadə edə, həmçinin şorba ilə birlikdə qızardaraq süfrəyə verə bilərsiniz.

6. Boyat çörəkləri mikserdə una çevirin. Sellofan torbaya töküb buz yerində saxlayın. Bu undan istədiyiniz vaxt kotlet və ya başqa yeməklərdə istifadə edə bilərsiniz.

7. Boyat çörəkləri kub şəklində doğrayıb qızartdıqdan sonra ağzı bağlı bir qaba yığıb şorbalarda istifadə etmək üçün soyuducuda saxlaya bilərsiniz.

8. Bir qabın içərisinə 2 ədəd yumurta, pendir (adi pendir və ya holland pendiri də ola bilər) zeytun yağı və istədiyiniz ədviyyatları tökün. Daha sonra sürtkəcdən keçirilmiş bir pomidor əlavə edin. Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra bu qarışıqdan boyat çörək dilimlərinin üzərinə sürtün. Sobada üstü qızarana qədər bişirdikdən sonra götürün.

9. Çörəyi düz kəsmək üçün bıçağınızı oda tutaraq və ya 2-3 dəqiqə qaynar suda saxlayaraq işinizi asanlaşdıra bilərsiniz.


Geri dön

jalicka.

  • 15 noyabr 2011 23:29
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 214
  • Bal:
maraqli xebere gore twk coxunu oyrendim canim twk

.♣.Chrysalis.♣.

  • 15 noyabr 2011 22:21
  • Məqalə: 784
  • Şərh: 6329
  • Bal:
{awards}
tewekkurler maraqlidi

--------------------
"Kimsəni yorğanın altında gözyaşlarınızı pijamanızın qoluyla siləcək qədər çox sevməyin"

✰GlaMurKa✰

  • 15 noyabr 2011 20:17
  • Məqalə: 847
  • Şərh: 9734
  • Bal:
{awards}
tesekkurler

V_I_P

  • 15 noyabr 2011 20:01
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 1964
  • Bal:
{awards}
tewekurler...

--------------------
sen sen olki sene hormet qoyan cox olsun

Elvin007

  • 15 noyabr 2011 19:23
  • Məqalə: 217
  • Şərh: 3305
  • Bal:
{awards}
qewey qewey qida haqinda melumat ucun sagol twk fellow

--------------------
▼►►Proqramming◄◄▼

_TUNAR_MAMEDOV_

  • 15 noyabr 2011 18:31
  • Məqalə: 671
  • Şərh: 4820
  • Bal:
{awards}
twkler............

--------------------

BadZero

  • 15 noyabr 2011 18:07
  • Məqalə: 178
  • Şərh: 2544
  • Bal:
{awards}
təşəkkür sonuncu lap maraqlı gəldi

--------------------
Sənə "pissən" deyənlərə əhəmiyyət vermə.. Mənə də vaxtilə "anormalsan" deyənlər olmuşdu.. Mən də atomu parçalayıb onlara təqdim etdim...

~ Albert Einstein

Ku-ku

  • 15 noyabr 2011 17:57
  • Məqalə: 267
  • Şərh: 5318
  • Bal:
{awards}

9. Çörəyi düz kəsmək üçün bıçağınızı oda tutaraq və ya 2-3 dəqiqə qaynar suda saxlayaraq işinizi asanlaşdıra bilərsiniz.


--------------------

wiki

  • 15 noyabr 2011 17:22
  • Məqalə: 26
  • Şərh: 1627
  • Bal:
{awards}
tewekkurler,maraqlidir

emill88

  • 15 noyabr 2011 16:41
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 60
  • Bal:
{awards}
teshekkurler

--------------------
Люди были созданы для того, чтобы их любили, а вещи были созданы для того, чтобы ими пользовались. Мир в хаосе потому, что все наоборот.

Music Star

  • 15 noyabr 2011 16:19
  • Məqalə: 107
  • Şərh: 3187
  • Bal:
{awards}
Cox tewekkur canim♥

--------------------

... Deryam ...

  • 15 noyabr 2011 16:19
  • Məqalə: 272
  • Şərh: 4680
  • Bal:
{awards}
3 , 6 , 9-cu məsləhətləri indi bildim laughing
Maraqlı xəbər üçün tşk

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 45
Cəmi: 64

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 6
Cəmi: 386
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 6
Cəmi: 331
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 4
Cəmi: 137
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 2
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 766
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
 
{slinks}