


Ərzaq:
Yoqurt – 1 stəkan
Yumurta – 3 ədəd
Şəkər tozu – 0,7 stəkan
Kərə yağı – 40 qr.
Duru yağ – 2 x/q.
Gavalı qurusu – 100 qr.
Kişmiş – 100 qr.
Qabartma tozu – 1 ədəd
Un – 1,5 stəkan
Hazırlanması:
Quru meyvələri isti suda 5 dəqiqə saxlayıb, suyunu süzüb,
dəsmalla qurutduqdan sonra üstünə azca un səp.
Yumurtanın ağını sarısından ayır.
Sarının üstünə şəkər tozu əlavə edib, mikserlə qarışdır.
Üzərinə vanil, duru və kərə yağını töküb, qarışdırmağa davam et.
Sonra yoqurtu tök. Mikserlə bir az çaldıqdan sonra un, qabartma tozu və
quru meyvəni töküb, qaşıqla qarışdır. Kənarda yumurtanın ağını
beze halına gələnə kimi qarışdırıb, xəmirə əlavə et. Qabı yağlayıb
xəmiri tök, 180 dərəcədə bişir. Hazır olduqdan sonra üzərinə qənd tozu səp.
Yoqurt – 1 stəkan
Yumurta – 3 ədəd
Şəkər tozu – 0,7 stəkan
Kərə yağı – 40 qr.
Duru yağ – 2 x/q.
Gavalı qurusu – 100 qr.
Kişmiş – 100 qr.
Qabartma tozu – 1 ədəd
Un – 1,5 stəkan
Hazırlanması:
Quru meyvələri isti suda 5 dəqiqə saxlayıb, suyunu süzüb,
dəsmalla qurutduqdan sonra üstünə azca un səp.
Yumurtanın ağını sarısından ayır.
Sarının üstünə şəkər tozu əlavə edib, mikserlə qarışdır.
Üzərinə vanil, duru və kərə yağını töküb, qarışdırmağa davam et.
Sonra yoqurtu tök. Mikserlə bir az çaldıqdan sonra un, qabartma tozu və
quru meyvəni töküb, qaşıqla qarışdır. Kənarda yumurtanın ağını
beze halına gələnə kimi qarışdırıb, xəmirə əlavə et. Qabı yağlayıb
xəmiri tök, 180 dərəcədə bişir. Hazır olduqdan sonra üzərinə qənd tozu səp.