Limonlu Dördbucaqlar

 
Limonlu Dördbucaqlar

Limonlu Dördbucaqlar
Lori Longborthamın“Luscious Lemon Desserts” kitabından adaptə edilmişdir

12 dördbucaq üçün

Ərzaqlar

Bu resept üçün sizə təxminən 2 ədəd iri limon lazım olacaq
1 stəkan + 2 xörək qaşığı un
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə üçü qədər şəkər kirşanı (pudrası) + əlavə olaraq üstünə səpmək üçün
2 xörək qaşığı rəndələnmiş limon qabığı
Bir çimdik duz
115 qram soyuq kərə yağı - xırda-xırda doğrayın
Yarım çay qaşığı qabartma tozu
3 ədəd iri yumurta - otaq hərarətində
Dörtdə bir stəkan + 3 xörək qaşığı təzə sıxılmış limon suyu

Hazırlanma Qaydası

Soba telini sobanın orta rəfinə yerləşdirin. Sobanı 175C-dək qızdırın. Ölçüsü 20 sm olan dördbucaq formanın dibini və kənarlarını yağlayın.

İri kasada unun 1 stəkanını, şəkər kirşanının dörtdə bir stəkanını, limon qabığı və duzu qarışdırın. Kərə yağını buraya əlavə edib, çəngəl və ya barmaqlarınızla ovub kütləni iri umac halına gətirin. Sonra isə bu umacı xəmir əldə edənədək yoğurun.

Alınan xəmiri əlinizlə üstünə basa-basa yağladığınız formanın dibinə yayın. Sobada 25 dəqiqə və yaxud, üstü azacıq qızaranadək bişirin. Piroqun biskviti hazırdır. Sobadan çıxardıb kənarda bir qədər soyumağa qoyun.
İndi isə qalan 1 stəkan yarım şəkər kirşanı, qalan 2 xörək qaşığı un və qabartma tozunu balaca kasada qarışdırın.

Ayrı qabda yumurtanı təxminən 2 dəqiqə ərzində, kütlə üç dəfə artanadək mikserlə çalın. Şəkərli-unlu qarışığı buraya əlavə edib, qarışanadək çalın. Limon suyunu də əlavə edib, qarışdırın.

Bu qarışığı bişirdiyiniz biskvitin üstünə boşaldın. Sobada 18-20 dəqiqə ərzində, duru kütlə özünü tutana qədər bişirin (çox bərk olmamalı, barmağınızşa basdığınızda bir az yumuşaq olmalı, amma sulu olmamalıdır. Bir nöqtə daha - piroqun üstü qızara da bilər, qızarmaya da, bu o qədər də vacib veyil. Hər soba fərqlidir. Mənim iri sobamda bu piroqun üstü lap az qızarır, kiçik sobamda isə əməlli başlı qızarır. Əsas odur ki, piroqu bərkitməyəsiniz). Piroqu sobadan çıxardıb qabındaca soyudun. Tamamilə soyuduqdan sonra üstünə bolluca şəkər kirşanı ələyin. Piroqu 16 ədəd dördbucağa kəsib süfrəyə verin.


Geri dön

kis masali

  • 20 fevral 2012 18:23
  • Məqalə: 9
  • Şərh: 1291
  • Bal:
tesekkurler

--------------------
<3

_SVETLANA_777_

  • 20 fevral 2012 17:17
  • Məqalə: 109
  • Şərh: 1536
  • Bal:
{awards}
NUS OLSUN))))))))))

--------------------
<p></p>

Chibi Angel

  • 20 fevral 2012 14:05
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 22
  • Bal:
{awards}
Hazirlamaga calisacam,tesekkurler.

Mehri_94

  • 20 fevral 2012 13:53
  • Məqalə: 15
  • Şərh: 1257
  • Bal:
{awards}
tesekkurler

--------------------
R :love: M

tontonun anasi

  • 20 fevral 2012 11:43
  • Məqalə: 214
  • Şərh: 2345
  • Bal:
{awards}
BUNU HAZIRLAMIWAM XOWUMA GELIR

--------------------

Juzzy Bieber

  • 20 fevral 2012 10:55
  • Məqalə: 6
  • Şərh: 123
  • Bal:
{awards}
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

--------------------
Мурад, я люблю тебя

)))

seadet iwigi

  • 20 fevral 2012 10:17
  • Məqalə: 4
  • Şərh: 636
  • Bal:
{awards}
tewekkur,biwiren olsaydi yeyerdik...

--------------------
XANIM FATIMEYI ZEHRA selamullahi eleyha buyurur;,,PEYQEMBER s. ELIYE e. baxib buyurdu; Bu wexs ve onun wieleri cennet ehlidir''
,,Ihqaqul heqq''cild7,seh 307.

✿Victoria✿

  • 20 fevral 2012 09:59
  • Məqalə: 257
  • Şərh: 3406
  • Bal:
{awards}
TESEKKURLER

--------------------

★Adriana★

  • 20 fevral 2012 09:57
  • Məqalə: 238
  • Şərh: 2981
  • Bal:
{awards}
tesekkur edirem

--------------------

Mirgul

  • 20 fevral 2012 09:55
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 96
  • Bal:
{awards}
cok sag olun

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 32
Cəmi: 49

 

Top 10 Müəllif

♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1135
 
 
{slinks}