Zəfəran Şərbəti:
Şəkər-30 qr, su-150 qr, zəfəran- 0,15 qr, reyhan və ya nanə toxumu- 0,1 qr, buz-20 qr
Zəfəran, reyhan və nanə toxumu qaynadılmış suda 3-4 saat saxlanılır və şəkər əlavə edilir. Şərbət süzülür və soyudulur. Süfrəyə verildikdə içinə buz tikələri salınır.
Nar şərbəti:
Şəkər- 30 qr, nar şirəsi- 40 qr, su- 120 qr, buz- 20 qr.
Şəkər qaynadılmış suda əridilir. Nar ayrıca qaba sıxılır. Alınmış şirə şərbətə qatılır və soyudulur.
Zirə şərbəti:
Şəkər- 50 qr, zirə - 0,12, Hil- 0,1 qr, su--120 qr, buz- 50 qr.
Xırdalanmış zirə və hil toxumu 3-4 saat qaynadılmış suda saxlanılır və şəkər əlavə edilir. Süzülür və soyudulur.
Nanəli şərbət:
Şəkər- 30 qr, nanə toxumu- 0,4 qr, və ya təzə nanə- 15 qr, su- 150 qr, buz- 50 qr.
Zirə şərbəti kimi hazırlanır. Təzə nanə dəmi almaq üçün onu xırdalayıb üzərinə qaynadılmış su tökürlər.
Şəkər-30 qr, su-150 qr, zəfəran- 0,15 qr, reyhan və ya nanə toxumu- 0,1 qr, buz-20 qr
Zəfəran, reyhan və nanə toxumu qaynadılmış suda 3-4 saat saxlanılır və şəkər əlavə edilir. Şərbət süzülür və soyudulur. Süfrəyə verildikdə içinə buz tikələri salınır.
Nar şərbəti:
Şəkər- 30 qr, nar şirəsi- 40 qr, su- 120 qr, buz- 20 qr.
Şəkər qaynadılmış suda əridilir. Nar ayrıca qaba sıxılır. Alınmış şirə şərbətə qatılır və soyudulur.
Zirə şərbəti:
Şəkər- 50 qr, zirə - 0,12, Hil- 0,1 qr, su--120 qr, buz- 50 qr.
Xırdalanmış zirə və hil toxumu 3-4 saat qaynadılmış suda saxlanılır və şəkər əlavə edilir. Süzülür və soyudulur.
Nanəli şərbət:
Şəkər- 30 qr, nanə toxumu- 0,4 qr, və ya təzə nanə- 15 qr, su- 150 qr, buz- 50 qr.
Zirə şərbəti kimi hazırlanır. Təzə nanə dəmi almaq üçün onu xırdalayıb üzərinə qaynadılmış su tökürlər.