Əfsanə 1
Bal şəkərlənən kimi öz qiymətli keyfiyyətlərini itirir. Əslində bu belə deyil! Bal ümumiyyətlə praktik olaraq xarab olmağa bacarıqlı deyil və, müvafiq olaraq, öz müalicəvi keyfiyyətləri itirmir. Buna görə balın saxlanılmasının müddəti, prinsip etibarilə, qeyri-məhduddur. Maraqlı fakt: balın kiçik bankaları hətta fironların məqbərələrində tapılmışdı. Və nə vaxt ki, bu bal testdən keçirildi, məlum oldu ki, o hələ bütün müalicə xüsusiyyətlərinə malikdir və öz tərkibində heç bir dəyişikliyə malik deyil. Və balın kristallaşması prosesində balın xüsusiyyətləri dəyişmir, yalnız onun fiziki vəziyyəti, yəni balın konsistensiyası və onun rəngi dəyişir. Balın istənilən növü kristallaşır, amma növdən asılı olaraq, 3 həftədən bal 3 aya qədər xarlana bilər..
Əfsanə 2
Sağlamlığın içkisi – balla isti çay, təəssüf ki, isti çayda bal yalnız faydasız deyil, həm də təhlükəlidir! Məsələ ondadır ki, 60 dərəcəyə qədər və yuxarı dərəcədə balın qızdırılması vaxtı onda təhlükəli zəhərli maddə yaranır – qidroksimetil-furfurol. Bu zəhər qaraciyərlərə yığılmağa və tezliklə qida zəhərlənməsinin səbəbi olmağa bacarıqlıdır. Və həvəskar kimi balla isti çayı daim içmək mədədə və ya bağırsaqlarda onkoobrazovaniyanı almağa risklidirlər. Buna görə balı yalnız ilıq çaya əlavə etmək olar. Xüsusən, balda qaynar suyun təsiri altında həmçinin bütün vitaminlər və fermentlər dağılır.
Daha faydalı budur ki, iki qaşığ balı yemək və yalnız sonra onu çayıyla içmək olar. Bir halda ki, dildə çox xırda qan damarları olur, o bal bir anda həyati əhəmiyyətli orqanlara a çatdırılacaq.
Əfsanə 3
Mağaza balı – sünidir! Bu yalandır. Əgər bankada göstərilmişdirsə ki, bu təbii baldır, onda o belələdir. Başqa məsələdir ki, istehsalçılar bal uzun müddət maye qalsın və xarlanmasın deyə,ona konservantlar əlavə edir.
Bundan başqa, sıx balı çəkib bükmək çətindir, və bunun üçün zavodda bal xüsusi emala vururlar: xüsusi filtrlər vasitəsilə buraxaraq, maye balı alırlar. Onunun belə növündə artıq konteynerə tökmək sadədir. Buda "fabrik" balının mənfisidir. Filtrlərdə qızma vaxtı bal demək olar ki, bütün faydalı maddələrini itirir. Buna görə dadlı və təhlükəsiz mağaza balı, amma ondan xeyir bizim sağlamlığımız üçün tamamilə minimaldır!
Bal şəkərlənən kimi öz qiymətli keyfiyyətlərini itirir. Əslində bu belə deyil! Bal ümumiyyətlə praktik olaraq xarab olmağa bacarıqlı deyil və, müvafiq olaraq, öz müalicəvi keyfiyyətləri itirmir. Buna görə balın saxlanılmasının müddəti, prinsip etibarilə, qeyri-məhduddur. Maraqlı fakt: balın kiçik bankaları hətta fironların məqbərələrində tapılmışdı. Və nə vaxt ki, bu bal testdən keçirildi, məlum oldu ki, o hələ bütün müalicə xüsusiyyətlərinə malikdir və öz tərkibində heç bir dəyişikliyə malik deyil. Və balın kristallaşması prosesində balın xüsusiyyətləri dəyişmir, yalnız onun fiziki vəziyyəti, yəni balın konsistensiyası və onun rəngi dəyişir. Balın istənilən növü kristallaşır, amma növdən asılı olaraq, 3 həftədən bal 3 aya qədər xarlana bilər..
Əfsanə 2
Sağlamlığın içkisi – balla isti çay, təəssüf ki, isti çayda bal yalnız faydasız deyil, həm də təhlükəlidir! Məsələ ondadır ki, 60 dərəcəyə qədər və yuxarı dərəcədə balın qızdırılması vaxtı onda təhlükəli zəhərli maddə yaranır – qidroksimetil-furfurol. Bu zəhər qaraciyərlərə yığılmağa və tezliklə qida zəhərlənməsinin səbəbi olmağa bacarıqlıdır. Və həvəskar kimi balla isti çayı daim içmək mədədə və ya bağırsaqlarda onkoobrazovaniyanı almağa risklidirlər. Buna görə balı yalnız ilıq çaya əlavə etmək olar. Xüsusən, balda qaynar suyun təsiri altında həmçinin bütün vitaminlər və fermentlər dağılır.
Daha faydalı budur ki, iki qaşığ balı yemək və yalnız sonra onu çayıyla içmək olar. Bir halda ki, dildə çox xırda qan damarları olur, o bal bir anda həyati əhəmiyyətli orqanlara a çatdırılacaq.
Əfsanə 3
Mağaza balı – sünidir! Bu yalandır. Əgər bankada göstərilmişdirsə ki, bu təbii baldır, onda o belələdir. Başqa məsələdir ki, istehsalçılar bal uzun müddət maye qalsın və xarlanmasın deyə,ona konservantlar əlavə edir.
Bundan başqa, sıx balı çəkib bükmək çətindir, və bunun üçün zavodda bal xüsusi emala vururlar: xüsusi filtrlər vasitəsilə buraxaraq, maye balı alırlar. Onunun belə növündə artıq konteynerə tökmək sadədir. Buda "fabrik" balının mənfisidir. Filtrlərdə qızma vaxtı bal demək olar ki, bütün faydalı maddələrini itirir. Buna görə dadlı və təhlükəsiz mağaza balı, amma ondan xeyir bizim sağlamlığımız üçün tamamilə minimaldır!