Özbək Plovu"Fərqanə"

 
Özbək Plovu"Fərqanə"


Tərkibi:

Qoyun əti 1kq

Qəhvə rəngli düyü 1 kq

Kök 1 kq

Bitki yağı 300 ml

Baş soğan 0,5 kq

3 baş sarımsaq

Narın xörək duzu

Ədviyyat

Hazırlanması:

Qeyd:
Fərqanə plovunda qəhvə rəngli düyüdən istifadə edilir.

Düyü təmizlənir,yuyulur və ilıq suyun içərisinə tökülərək bir kənara qoyulur.

Fərqanə plovu üçün orijinal reseptlərdə daha çox quyruq yağından isitfadə edilir.

Sizlərə təqdim etdiyim bu reseptdə isə bitki yağı ilə olan variant göstərilir.Belə variantda plov daha həfif olur.

Yağ qazana tökülüb ocağa qoyulur və 5-6 dəqiqə isidilir.Yağ yaxşıca dağ olduqdan sonra içərisinə bir baş soğan atılır.

Bir müddət sonra soğan qaralacaqdır,bundan sonra onu qazandan çıxarıb atın

Tərkibdə göstərilən 0,5 kq soğan halqa şəklində doğranır

Həmin yağlı qazanda doğranmış soğan qovrulur

Soğan qovrulduqdan sonra üzərinə tikələrə ayrılmış qoyun əti əlavə olunur

Kök çubuq şəklində doğranır

Ət yaxşıca qovrulduqdan sonra,ədviyyat qatılır və yalnız bundan sonra üzərinə doğranmış kök əlavə edilir

(ətin qovrulma müddəti orta atəşdə 40-50 dəqiqə)

Bütün bunlar 2-3 dəqiqə daha qovrulduqdan sonra üzərinə 1 litr su əlavə olunur

Ardından sarımsaq əlavə edilir

Bunlar da yenə 40-50 dəqiqə orta atəşdə bişməyə davam edir

Hazır olmasını sarımsağın və ətin yumşalmasından bilmək olar.

Düyü sudan süzülür,ocaqda atəş maksimuma çıxarılır,düyü qazana əlavə olunur

Plovun bişməsi üçün atəş yüksək olmalıdır,bu müddətdə qarışdırmaq məsləhət görülmür.

Plovun suyu çəkildikdən sonra düyünün bişib-bişməməsini yoxlayın

Əgər tam bişməmişsə,təkrar aralara qaynanmış su əlavə edə bilərsiniz

Plov hazır olduqdan sonra ocaq söndürülür.1 ç.q. zirə düyünün üzərinə səpilir və qazanın qapağı örtülür

Yalnız 30-40 dəqiqə gözlədikdən sonra süfrəyə verilmədən qabaq plov yavaşca qarışdırılır

Nuş olsun!


Geri dön

Angel-11

  • 15 may 2012 12:55
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 687
  • Bal:
mmmmmmmmmmmmmmmmmm dadi gorunur tewekkurler...

--------------------
İnsanda gözəl olan üzdür, Üzdə gözəl olan gözdür, Ama insanı insan edən ağızdan çıxan sözüdür....

Dalga

  • 15 may 2012 00:02
  • Məqalə: 201
  • Şərh: 5400
  • Bal:
{awards}
Resept ucun tewekkur edirem.Amma Ozbek plovunu xowlamiram Oz plovlarimizin yerini hec ne vermez

--------------------

Hilary Duff

  • 14 may 2012 22:56
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 460
  • Bal:
{awards}
mende pulovu sevmirem tewekkurler

oliviya

  • 14 may 2012 22:35
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 393
  • Bal:
{awards}
leziz gorunur tsk,bisiren olsa yeyerik

enigmatic_girl

  • 14 may 2012 22:17
  • Məqalə: 2097
  • Şərh: 12943
  • Bal:
{awards}
hmmm yemek istemerem plov sevmirem

--------------------

✰GlaMurKa✰

  • 14 may 2012 22:11
  • Məqalə: 847
  • Şərh: 9734
  • Bal:
{awards}
Sitat: rebeka
Men plovu coooox sevirem...Inaniramki buda cox dadli olar...resepтe gore cox sagol=)

aynen katiliyorum sana askim tesekkruler xebere goree

★Miss Love★

  • 14 may 2012 21:59
  • Məqalə: 77
  • Şərh: 10003
  • Bal:
{awards}
Men plovu coooox sevirem...Inaniramki buda cox dadli olar...resepтe gore cox sagol=)

Prank girl

  • 14 may 2012 21:48
  • Məqalə: 106
  • Şərh: 10213
  • Bal:
{awards}
yememisem ama yenede tsk edirem

--------------------
Oglanlar dostluq atmasin qebul etmeyecem!!

EnD of TiMe

  • 14 may 2012 21:31
  • Məqalə: 553
  • Şərh: 6697
  • Bal:
{awards}
mama bisirib bundan..dadli olur..cox xosum gelir..tesekkurler

GlamouR_

  • 14 may 2012 21:28
  • Məqalə: 189
  • Şərh: 3315
  • Bal:
{awards}
Coox saol amma menlik deil ;)

--------------------

nurlana77

  • 14 may 2012 21:19
  • Məqalə: 13
  • Şərh: 1792
  • Bal:
{awards}
eziyyetcun twkrler. sevmirem bu yemeyi. no

--------------------
PleAsE DoNT Open My FloWeR MouSE :)))

LoVe_LiFe

  • 14 may 2012 21:04
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
hec yememisem resepte gore tesekkurler yeqinki dadli olar))))))

ANGEL OF LOVE

  • 14 may 2012 21:03
  • Məqalə: 7
  • Şərh: 946
  • Bal:
{awards}
aa yemiwem bunu 4oox dadli yemekdir.. twk))

✰Dгeaм✰

  • 14 may 2012 21:02
  • Məqalə: 704
  • Şərh: 16043
  • Bal:
{awards}
Resept ucun cox sag ol.

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 6
Qonaqlar: 46
Cəmi: 69

 

Top 10 Müəllif

Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 2
Cəmi: 327
 
Pıtırcık
Xəbərləri: 2
Cəmi: 385
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 1
Cəmi: 137
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
 
{slinks}