Kartoflar soyulur, ortadan ikiyə kəsilir, kartoflar yağlanmış soba məcməyinə kəsik tərəfləri gələcək şəkildə düzülür, üst qisimləri də yağlanır. Duz və kəklik səpilir, 180 dərəcə əvvəlcədən qızdırılmış sobada 30-35 dərəcə bişirilir.
Toyuqların üzərinə qara bibər səpilir, sonra sırası ilə, limon suyuna, una çırpılmış yumurtaya və badama bulanır. Qalan yağ teflon bir tavaya qoyulur, qızınca hazırlanan toyuqlar pəmbələşincəyə qədər qızardılır, üzərinı duz səpilir. Digər bir tavaya rəndələnmiş pamidor, 2 yemək qaşığı duru yağ və döyülmüş sarmısaq qoyulur, orta atəşdə pamidorların rəngi dəyişincəyə qədər bişirilir, duz və qara bibər əlavə edilir.Hər bir xidmər qabına iki ədəd yarım kartof, 1 ədəd badamlı toyuq biftəyi qoyulur. Və bunun da üzərinə də pamidorlu sous gəzdirilərək xidmət edilir.
Nuş olsun !!!
Toyuqların üzərinə qara bibər səpilir, sonra sırası ilə, limon suyuna, una çırpılmış yumurtaya və badama bulanır. Qalan yağ teflon bir tavaya qoyulur, qızınca hazırlanan toyuqlar pəmbələşincəyə qədər qızardılır, üzərinı duz səpilir. Digər bir tavaya rəndələnmiş pamidor, 2 yemək qaşığı duru yağ və döyülmüş sarmısaq qoyulur, orta atəşdə pamidorların rəngi dəyişincəyə qədər bişirilir, duz və qara bibər əlavə edilir.Hər bir xidmər qabına iki ədəd yarım kartof, 1 ədəd badamlı toyuq biftəyi qoyulur. Və bunun da üzərinə də pamidorlu sous gəzdirilərək xidmət edilir.
Nuş olsun !!!