
TUT: Dəmir baxımından çox zəngin, sidik qovucudur, bağırsaq qurdlarını salır. Yalnız tut meyvəsinin deyil yarpaqlarının da bu xüsusiyyəti var. Yarpaqların bir başqa əhəmiyyətli xüsusiyyəti isə qanamağı dayandırmasıdır.
AĞ TUTUN FAYDALARI:
*Bədənə qüvvət verər, qan artırır.
*Ağız, boğaz iltihabı, diş əti xəstəlikləri və öskürəyə qarşı faydalıdır.
*Temperaturu aşağı salar.
*Qaraciyəri qüvvətləndirər.
*Mədə və bağırsaqların işinə kömək edər.
*Xüsusilə yeməklə birlikdə yeyəndə həzmi asanlaşdırar.
*Aç qarınına yeyilən ağ tut bağırsaq qurdlarını salar.
QURU TUTUN FAYDALARI:
*Quru tut isə ağız və boğaz iltihablarında möcüzəvi təsir göstərər.
*Tut hansı şəkildə yeyilsə də yaxşı qan artırandır.
*Kökəldər və iştah açar.
BİR TÖVSİYƏ: 250 qram suya 7 qram tut yarpağı qoyub qaynadın... Bu içildiyində bağırsaq qurdlarını tökür.
ÇİYƏLƏK: Xüsusilə dəri üçün çox faydalı və böyrək iltihabına qarşı çox təsirlidir.
FAYDALARI:
*Çiyələk bədənə qüvvət verər.
*Xolesterolu salar.
*Eyni zamanda çox yaxşı bir antioksidant olan çiyələk immunitet sistemini gücləndirər. Xərçəngə qarşı qoruyucudur.
*Həzm sisteminin nizamlı işinə çox faydalıdır. Bağırsaq qurdlarını tökər.
*Qanı təmizləyər.
*Diş ətlərini gücləndirər və ağız qoxusunu aradan qaldırar.
*Sakitləşdirici təsiri ilə təzyiqi salar və stressi azaldar.
*Romatizm və qaraciyər narahatlıqlarına yaxşı gəlir.
*Dərini nəmləndirər, təzəlik və gözəllik verər.
BİR TÖVSİYƏ: Çiyələyi əzərək püre halına gətirin. Süd ilə qarışdırıb bunu dəri təmizləmədə və dərini canlandırmada istifadə edə bilərsiniz.
BÖYÜRTKƏN: Dəri cavanlaşdırıcı xüsusiyyəti var. Böyürtkən yaddaş itkisindən, daşa qədər bir çox xəstəliyə yaxşı təsir edir. Yarpaqları qaynadılsa, yaraları yaxşılaşdırmada bənzərsiz bir dərmandır.
FAYDALARI:
*Böyürtkən sidik qovar.
*Ayaqlardakı şişləri yox edər.
*Yüksək təzyiqi salar.
*Gözlərdəki zəifliyi aradan qaldırar.
*Daşlarının düşməsinə köməkçi olar.
*Ağız, dil, diş əti üçün faydalıdır.
*Kökü qaynadılıb, suyu içilsə qandakı şəkər miqdarını salar.
AĞ TUTUN FAYDALARI:
*Bədənə qüvvət verər, qan artırır.
*Ağız, boğaz iltihabı, diş əti xəstəlikləri və öskürəyə qarşı faydalıdır.
*Temperaturu aşağı salar.
*Qaraciyəri qüvvətləndirər.
*Mədə və bağırsaqların işinə kömək edər.
*Xüsusilə yeməklə birlikdə yeyəndə həzmi asanlaşdırar.
*Aç qarınına yeyilən ağ tut bağırsaq qurdlarını salar.
QURU TUTUN FAYDALARI:
*Quru tut isə ağız və boğaz iltihablarında möcüzəvi təsir göstərər.
*Tut hansı şəkildə yeyilsə də yaxşı qan artırandır.
*Kökəldər və iştah açar.
BİR TÖVSİYƏ: 250 qram suya 7 qram tut yarpağı qoyub qaynadın... Bu içildiyində bağırsaq qurdlarını tökür.
ÇİYƏLƏK: Xüsusilə dəri üçün çox faydalı və böyrək iltihabına qarşı çox təsirlidir.
FAYDALARI:
*Çiyələk bədənə qüvvət verər.
*Xolesterolu salar.
*Eyni zamanda çox yaxşı bir antioksidant olan çiyələk immunitet sistemini gücləndirər. Xərçəngə qarşı qoruyucudur.
*Həzm sisteminin nizamlı işinə çox faydalıdır. Bağırsaq qurdlarını tökər.
*Qanı təmizləyər.
*Diş ətlərini gücləndirər və ağız qoxusunu aradan qaldırar.
*Sakitləşdirici təsiri ilə təzyiqi salar və stressi azaldar.
*Romatizm və qaraciyər narahatlıqlarına yaxşı gəlir.
*Dərini nəmləndirər, təzəlik və gözəllik verər.
BİR TÖVSİYƏ: Çiyələyi əzərək püre halına gətirin. Süd ilə qarışdırıb bunu dəri təmizləmədə və dərini canlandırmada istifadə edə bilərsiniz.
BÖYÜRTKƏN: Dəri cavanlaşdırıcı xüsusiyyəti var. Böyürtkən yaddaş itkisindən, daşa qədər bir çox xəstəliyə yaxşı təsir edir. Yarpaqları qaynadılsa, yaraları yaxşılaşdırmada bənzərsiz bir dərmandır.
FAYDALARI:
*Böyürtkən sidik qovar.
*Ayaqlardakı şişləri yox edər.
*Yüksək təzyiqi salar.
*Gözlərdəki zəifliyi aradan qaldırar.
*Daşlarının düşməsinə köməkçi olar.
*Ağız, dil, diş əti üçün faydalıdır.
*Kökü qaynadılıb, suyu içilsə qandakı şəkər miqdarını salar.