Diş ləkəsi yaradan qidalar

 
Diş ləkəsi yaradan qidalar

Diş ləkələri hər kəsin şikayətçi olduğu bir mövzudur.

Getdiyimiz dəvətlərdə, ofisdə, axşam yeməklərində və

naharlarda fərqində olmadığımız kiçik ləkələr dişlərimizdə qalar.

Bunun səbəbi yediyimiz yeməklər və

ləkə buraxan içkilərdir. Dişlərdə ləkə buraxan qidalar:

Çay

Sağlam bir içki olmasına baxmayaraq xüsusilə ofisdə

dayanmadan istehlak edilən çay dişlərdə ləkə yaradır.

Bunun yerinə bitki çayları seçilə bilər.

Ancaq həddindən artıq istehlak olunduqda bu çaylar da

diş minasına zərər verərək ləkə yarada bilməkdədir.

Souslar

İstər makaron üzərində, istər ətin yanında olsun xüsusilə

pomidorlu souslar dişlərdə ləkələr buraxar.

Xüsusən axşam yeməklərində və ya dəvətlərdə

kremli souslar seçərək bu çətinlikdən xilas ola bilərsiniz.

Enerji İçkiləri

Enerji içkiləri həm dişlərdə, həm də dil üzərində rəng buraxmaqdadır.

Dəyişik və canlı rənglərdə olan bu içkilər sonrasında çəhrayı

bir dillə iş yerində gəzir ola bilərsiniz.

Bu səbəblə ofis saatları içərisində istehlakına diqqət yetirmək lazımdır.

Qırmızı Şərab

Qırmızı şərab dişlərdə və dildə bənövşəyi bir rəng buraxmaqdadır.

Axşam yeməklərində xüsusilə ətin yanında imtina edilməz

olaraq görülsə də rəng dəyişikliyinə və ləkələrə səbəb ola bilər.

Ağ şərab isə daha az ləkəyə səbəb olmaqdadır.

Soda və Kola

Bu içkilərin içərisində olan turşu və kromojen diş minasına zərər verərək

qalıcı ləkələrə səbəb ola bilər. Light olaraq adlandırılan növləri

belə bu problemi azaltmada çox təsirli deyil.

Həddindən artıq istehlakı bütün bədən üçün zərərli olan

soda və kola bənzəri içkiləri istehlakına yalnız xüsusi yığıncaqlarda deyil,

gündəlik həyatınızda da məhdudlaşdırma gətirməyiniz doğru olacaq.

Həll təklifləri

1)Səhər qalxdığınızda dişlərinizi əvvəlcə quru və

məcunsuz olaraq fırçalalayın.

Bu sayədə diş minasının üzərində qalan ləkələr böyük nisbətdə təmizlənəcək.

Diş fırçanızı islatdığınız təqdirdə tüklər yumşalacaq və eyni təsiri görə bilməyəcəksiniz.

2)İçkiləri ağızın içərisində uzun müddət tutmadan sürətli

ehtiva etsəniz turşunun dişə təması azalacağından bir

nisbətdə ləkə meydana gəlməsini azalda bilərsiniz.

3)
Sərt qabıqlı meyvə və yemişləri yeyərkən isə yavaşca çeynəmək

olduqca əhəmiyyətlidir.

Çünki diş minası bir dəfə zərər gördüyündə ləkə meydana gəlməsi sürətlənəcək.


Geri dön

nilayka

  • 30 yanvar 2011 15:14
  • Məqalə: 205
  • Şərh: 7681
  • Bal:
tewekkur melumat ucun

--------------------

MinawkA

  • 28 noyabr 2010 20:48
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 53
  • Bal:
{awards}
cox sagolun..

--------------------
herkese inanmamagi heyat oyretdi..

Grace_Angel

  • 28 noyabr 2010 20:40
  • Məqalə: 654
  • Şərh: 2273
  • Bal:
{awards}
Tewekkurler melumat ucun...

--------------------

Just For Legend

  • 28 noyabr 2010 19:59
  • Məqalə: 407
  • Şərh: 3168
  • Bal:
{awards}
minnettaram melumata gore

--------------------

Yusif

  • 28 noyabr 2010 19:32
  • Məqalə: 444
  • Şərh: 3321
  • Bal:
{awards}
cox sagol melumata gore

Ulya

  • 28 noyabr 2010 18:06
  • Məqalə: 1911
  • Şərh: 13779
  • Bal:
{awards}
cox sagol melumata gore

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 6
Qonaqlar: 12
Cəmi: 42

 

Top 10 Müəllif

Limon qoxusu
Xəbərləri: 47
Cəmi: 152
 
The Shield
Xəbərləri: 44
Cəmi: 305
 
Darling
Xəbərləri: 42
Cəmi: 927
 
aytc.sza
Xəbərləri: 32
Cəmi: 82
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 22
Cəmi: 580
 
Jesicca
Xəbərləri: 19
Cəmi: 59
 
❤Queen❤
Xəbərləri: 16
Cəmi: 74
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 13
Cəmi: 303
 
Elya Alieva
Xəbərləri: 13
Cəmi: 115
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 6
Cəmi: 488
 
 
{slinks}