Hansı qidalar xərçəng yaradır?

 
Hansı qidalar xərçəng yaradır?

Alimlər soyutma qidaları məsləhət görürlər

Türkiyə və bir sıra xarici ölkə alimləri 120 dərəcə istilik altında bişirilən və qızardılan qidalarda xərçəng şişinə yol aça bilən akrilamid maddəsinin formalaşdığını müəyyənləşdiriblər. ANS PRESS-in məlumatına görə, alimlər 120 dərəcədən az temperaturda bişiərilən qidaların daha xeyirli olduğunu qeyd edirlər.

Akrilamidin daha çox tərkibində nişasta olan çörək, kartof qızartması və digər qənnadı məmulatlarında daha çox olduğu bildirilir.

Alimlər bu cür qidaları nisbətən aşağı temperaturda tədricən bişirməyi məsləhət görürlər. Alimlər suda pörtülmüş qidaların insan orqanizmi üçün daha xeyirli olduğunu bir daha vurğulayıblar


Geri dön

_Susqun_

  • 4 oktyabr 2012 19:26
  • Məqalə: 34
  • Şərh: 2346
  • Bal:
ALLAH UZAQ ELESIN.............

--------------------

my angel__

  • 1 oktyabr 2012 16:13
  • Məqalə: 291
  • Şərh: 10817
  • Bal:
{awards}
tewekkurelr meaaaleye gore okuw

--------------------
| İnsanlar anlamadıki ulduzlar onlara məxsus deyil. |

✰GoLd GirL✰

  • 30 sentyabr 2012 15:05
  • Məqalə: 534
  • Şərh: 10328
  • Bal:
{awards}
tesekkurler........

Prank girl

  • 30 sentyabr 2012 10:54
  • Məqalə: 106
  • Şərh: 9884
  • Bal:
{awards}
təşəkkürlər

--------------------
Oglanlar dostluq atmasin qebul etmeyecem!!

solnuska

  • 30 sentyabr 2012 03:46
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16070
  • Bal:
{awards}
tewekkurlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

ACON

  • 30 sentyabr 2012 01:01
  • Məqalə: 27
  • Şərh: 13
  • Bal:
{awards}
Xebere gore cox sagolun

ZeMka

  • 30 sentyabr 2012 00:17
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 4371
  • Bal:
{awards}
melumat ucun sag ol...

--------------------

...BARSA FANATI....

  • 30 sentyabr 2012 00:13
  • Məqalə: 605
  • Şərh: 11433
  • Bal:
{awards}
Sitat: Nuray2012
Cox sagol melumata gore

Nuray2012

  • 29 sentyabr 2012 23:50
  • Məqalə: 651
  • Şərh: 10878
  • Bal:
{awards}
Cox sagol melumata gore

--------------------

Gözlüklü

  • 29 sentyabr 2012 21:39
  • Məqalə: 216
  • Şərh: 9220
  • Bal:
{awards}
Tesekkurler

ღ★Diamond★ღ

  • 29 sentyabr 2012 21:34
  • Məqalə: 340
  • Şərh: 8986
  • Bal:
{awards}
Akrilamidin daha çox tərkibində nişasta olan çörək, kartof qızartması və digər qənnadı məmulatlarında daha çox olduğu bildirilir

GuNaY_83

  • 29 sentyabr 2012 21:28
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 21751
  • Bal:
{awards}
tewekkurler.....

--------------------

✰Dгeaм✰

  • 29 sentyabr 2012 20:51
  • Məqalə: 704
  • Şərh: 15640
  • Bal:
{awards}
Melumat ucun cox sag ol askim....

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 7
Qonaqlar: 48
Cəmi: 80

 

Top 10 Müəllif

NIGAR
Xəbərləri: 40
Cəmi: 627
 
MiSS HaPPy)
Xəbərləri: 38
Cəmi: 69
 
ஐ Payiz ஐ
Xəbərləri: 32
Cəmi: 46
 
Arzu_zadeh
Xəbərləri: 31
Cəmi: 167
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 26
Cəmi: 141
 
Pəri
Xəbərləri: 12
Cəmi: 238
 
melek432
Xəbərləri: 10
Cəmi: 10
 
คşк łคfтคɴ คɴłคмคz ❤
Xəbərləri: 8
Cəmi: 683
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 7
Cəmi: 30
 
nevroz
Xəbərləri: 6
Cəmi: 181
 
 
{slinks}