Mətbəx sirləri: Jurek

 
Mətbəx sirləri: Jurek

Jurekin hazırlanma qaydası çox müxtəlifdir. Tərkibindəki ərzaqları başqaları ilə əvəz etmək olar, yalnız bir şərtlə - tərkibində jur olsun. Jur - çovdar unundan hazırlanan baratadır. Polşada hətta hazır juru butulkalarda satırlar.

Tərkibi:


1,5 l. su (və ya bulyon)
250 ml və ya 2 st. jur
hərəsindən 250 q kolbasa: krakov, bəyaz (başqası da olar)
250 q toyuğun döş əti
250 ml xama
1 iri kartof
1 yerkökü
2 baş soğan
sarımsaq
dəfnə yarpağı
cəfəri (yarpağa qədər olan hissə)
keşniş (yarpağa qədər olan hissə)
2-3 ədəd mixək
sarımsaq qurusu
kərəviz
2 x.q. mərzə (mayoran)
0,5 x.q. şüyüd
dənəvər istiot
duz

jur:
0,5 st. çovdar unu
1 dilim qara çörək
2/3 st. qaynar su
0,5 l. soyuq qaynanmış su



Hazırlanması:

Jur


İri bankaya çovdar ununu tökün. Qaynar su əlavə edib yaxşı qarışdırın, lopalar qalmasın. Sonra qarışdırmağı dayandırmadan soyuq qaynanmış suyu əlavə edin. Çörək dilimini xırdalayıb içinə tökün. Bankanın ağzını cuna ilə bağlayın. 4-6 gün müddətində isti yerdə saxlayın. Hər gün 1-2 dəfə qarışdırın.

Jurek

Qazana 2 növ kolbasanın yarısını (doğramadan), baş soğan (yuyun, amma qabığını təmizləməyin), 2-3 ədəd mixək, dəfnə yarpağı, 1 yerkökünün yarısını, cəfəri və keşnişin yarpağa qədər olan hissəsini, kərəviz, duz, dənəvər istiot, su töküb ocağın üstünə qoyun. Təxminən 30 dəqiqə bişirin.

Sonra içindəkiləri çıxarın. Bunları: tərəvəzləri, kolbasaları kubik doğrayın. Bişməmiş kolbasanı da kubik doğrayın, bir kənara qoyun. Soğan və sarımsağı xırda doğrayın. Kartofu kubik doğrayın. Bulyonu süzün. Ocağın üstünə qoyun. Kartofu xörda doğrayıb içinə əlavə edin.

Tavada soğanla yerkökünü qovurun. Qara istiot vurun. Qovrulandan sonra doğranmış bişmiş kolbasanı və tərəvəzləri əlavə edin. Qızarandan sonra 1 çömçə bulyon əlavə edin. Mərzənin, sarımsağın və şüyüdün yarısını əlavə edin. Qarışdırıb qazandakı bulyona əlavə edin.

Qaynara düşəndə doğranmış bişməmiş kolbasanı, qaymaq, jur, mərzənin, şüyüdün və sarımsağın qalan yarısını əlavə edin. Qarışdırıb ocaqdan götürün.

Boşqablara çəkəndə içinə bişmiş yumurtanın yarısını da əlavə edə bilərsiniz.

Nuş olsun!


Geri dön

_Susqun_

  • 2 oktyabr 2012 12:36
  • Məqalə: 34
  • Şərh: 2346
  • Bal:
THANKS................

--------------------

nuray88

  • 30 sentyabr 2012 18:23
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 276
  • Bal:
{awards}
beyenmedimm

...BARSA FANATI....

  • 30 sentyabr 2012 15:45
  • Məqalə: 605
  • Şərh: 11433
  • Bal:
{awards}
Resepte gore sag ol...

✰GoLd GirL✰

  • 30 sentyabr 2012 15:32
  • Məqalə: 534
  • Şərh: 10328
  • Bal:
{awards}
cox sag ol......

Nağıyeva Aydan

  • 30 sentyabr 2012 13:38
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 145
  • Bal:
{awards}
qeribe yemeye oxsuyur

PSIXOPATKA

  • 30 sentyabr 2012 11:45
  • Məqalə: 160
  • Şərh: 12034
  • Bal:
{awards}
UZUNE BAXDIM NESE XOWUM GELMEDI tongue

--------------------

Prank girl

  • 30 sentyabr 2012 10:40
  • Məqalə: 106
  • Şərh: 9884
  • Bal:
{awards}
Resept ucun cox sag ol....

--------------------
Oglanlar dostluq atmasin qebul etmeyecem!!

ZülmətdəQaranliq

  • 30 sentyabr 2012 09:37
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Hazırlayanlara Nuş Olsun

classic_guiter_girl

  • 30 sentyabr 2012 08:21
  • Məqalə: 37
  • Şərh: 5440
  • Bal:
{awards}
twk resepte qore

_BuBLik_

  • 30 sentyabr 2012 02:14
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 18
  • Bal:
{awards}
Qəsəg yemeyə oxsamir tongue

solnuska

  • 30 sentyabr 2012 01:59
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16070
  • Bal:
{awards}
tewekkurlerrrrrrrrrrrrrrr

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

ACON

  • 30 sentyabr 2012 00:59
  • Məqalə: 27
  • Şərh: 13
  • Bal:
{awards}
Xebere gore cox sagolun

ZeMka

  • 29 sentyabr 2012 23:36
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 4371
  • Bal:
{awards}
resept ucun sag ol

resept ucun sag ol

--------------------

Nuray2012

  • 29 sentyabr 2012 23:02
  • Məqalə: 651
  • Şərh: 10878
  • Bal:
{awards}
Cox sagol resepte gore

--------------------

Flower Lovem

  • 29 sentyabr 2012 22:45
  • Məqalə: 9
  • Şərh: 1226
  • Bal:
{awards}
teszekkurler

--------------------
Nə acı verir bilmirsən ! Qarşımdan keçərkən 'vecivə almırmış' kimi edib Arxamdan KAŞKİ deyirsən yaa..!

m.medine

  • 29 sentyabr 2012 22:21
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 467
  • Bal:
{awards}
resept ucun tesekkurler

ღ★Diamond★ღ

  • 29 sentyabr 2012 22:11
  • Məqalə: 340
  • Şərh: 8986
  • Bal:
{awards}
jur:
0,5 st. çovdar unu
1 dilim qara çörək
2/3 st. qaynar su
0,5 l. soyuq qaynanmış su

✰Dгeaм✰

  • 29 sentyabr 2012 21:45
  • Məqalə: 704
  • Şərh: 15640
  • Bal:
{awards}
Resept ucun cox sag ol....

Gunes parlarke

  • 29 sentyabr 2012 21:37
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
tewekurler...

GuNaY_83

  • 29 sentyabr 2012 21:31
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 21751
  • Bal:
{awards}
tewekkurler.....

--------------------

Gözlüklü

  • 29 sentyabr 2012 21:30
  • Məqalə: 216
  • Şərh: 9220
  • Bal:
{awards}
Resepte gore cox sag olun smile

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 23
Cəmi: 44

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 32
Cəmi: 548
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 21
Cəmi: 92
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 15
Cəmi: 412
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 9
Cəmi: 11
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 4
Cəmi: 391
 
cuppuş))
Xəbərləri: 3
Cəmi: 3
 
Nazrin
Xəbərləri: 3
Cəmi: 11
 
genclik_usaqi
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
✰_DeLNoLiNi_✰
Xəbərləri: 1
Cəmi: 156
 
 
{slinks}