Yağlı xəmir

 
Yağlı xəmir

Yağlı xəmirin hazırlanmasında elastik özlü undan istifadə olunur. Bu xəmiri 15-17 dərəcə C temperaturlu otaqda hazırlamaq tövsiyə olunur.

Yağlı xəmir hazırlanarkən unun ümumi qədərindən 5-10%-ni yağla qarışdırmaq, 5-8%-ni isə yayarkən arasına səpmək üçün ayırmaq lazımdır.

Reseptdə göstərilən suyun 1/4 hissəsində duzu və limon turşusunu (yaxud şirəsini) əridin. Yumurta, sonra isə un əlavə edib, tədricən suyun qalanını da əlavə edərək xəmir yoğurun. Yoğrulmuş xəmiri masada 30 dəqiqə saxlayın ki, şişsin və özü zəifləsin.

Bu müddətdə yağı hazırlayın. Onu əzin, içinin suyunu çıxarın, sonra unla yaxşıca qarışdırın (lopa qalmasın). Sonra onu dördbucaqlı şəklinə salın.


Xəmiri dördbucaqlı formasında yayın, kənarların ortasından nazik olsun. Hazırladığınız yağı ortasına qoyun, zərf kimi bükün. Sonra un səpilmiş lövhənin üstündə qalın oxlovla, ortadan kənarlara doğru yayın. Sonra xəmiri yenə zərf kimi bükün (qarşı tərəfləri ağız-ağza gəlsin, ancaq tam ortada birləşməsin). Onu 20 dəqiqə soyuq yerdə saxlayın. Sonra yayıb 4 yerə qatlayın. Daha 30 dəqiqə soyuducuda saxladıqdan sonra çıxarıb yayın və 3 yerə qatlayın. 45 dəqiqə soyutduqdan sonra sonuncu dəfə yayın, üç yerə qatlayın. Belə xəmirdən hazırlanan məhsullar zərif və pampaq olur.

Milli.Az


Geri dön

come back

  • 16 noyabr 2012 01:35
  • Məqalə: 588
  • Şərh: 11994
  • Bal:
tewekkurler...

GULCIN_ROSE

  • 22 oktyabr 2012 18:39
  • Məqalə: 2
  • Şərh: 1051
  • Bal:
{awards}
DADLIYA OXSAYIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR......

--------------------
Mene Hicab yarawmaz deyen xanim,sen ozun Hicaba yarawmaga caliw.

_Susqun_

  • 18 oktyabr 2012 20:15
  • Məqalə: 34
  • Şərh: 2450
  • Bal:
{awards}
cox sag olun..........

--------------------

ツMrs.Crazy ツ

  • 17 oktyabr 2012 22:45
  • Məqalə: 120
  • Şərh: 3682
  • Bal:
{awards}
thanks..............

my angel__

  • 17 oktyabr 2012 22:43
  • Məqalə: 291
  • Şərh: 11172
  • Bal:
{awards}
maraqli meqaledir...coox sagol....

--------------------
Помни, что ты - мое все ❤

Demi Love

  • 17 oktyabr 2012 20:28
  • Məqalə: 16
  • Şərh: 1976
  • Bal:
{awards}
bunu bilmeyen yoxdur mence)

fatimeyinur

  • 17 oktyabr 2012 20:27
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
..::MEQALEYE GORE TESEKKUR::..

Prank girl

  • 17 oktyabr 2012 20:24
  • Məqalə: 106
  • Şərh: 10213
  • Bal:
{awards}
resepte gore tsk edirem

--------------------
Oglanlar dostluq atmasin qebul etmeyecem!!

Gözlüklü

  • 17 oktyabr 2012 19:39
  • Məqalə: 216
  • Şərh: 9552
  • Bal:
{awards}
Tesekkurler

GuNaY_83

  • 17 oktyabr 2012 19:39
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 22357
  • Bal:
{awards}
cox sag ol.......

--------------------

ZaLaToY PaReN

  • 17 oktyabr 2012 18:57
  • Məqalə: 12
  • Şərh: 1399
  • Bal:
{awards}
tek xebere gore...

...BARSA FANATI....

  • 17 oktyabr 2012 18:57
  • Məqalə: 605
  • Şərh: 11803
  • Bal:
{awards}
cox sag ol...

ღ★Diamond★ღ

  • 17 oktyabr 2012 18:52
  • Məqalə: 340
  • Şərh: 9466
  • Bal:
{awards}
Bu müddətdə yağı hazırlayın. Onu əzin, içinin suyunu çıxarın, sonra unla yaxşıca qarışdırın (lopa qalmasın). Sonra onu dördbucaqlı şəklinə salın.

solnuska

  • 17 oktyabr 2012 18:38
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16530
  • Bal:
{awards}
meqaleye gore cox saq olun

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

harmony

  • 17 oktyabr 2012 18:37
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 393
  • Bal:
{awards}
meqaleye gore tesekurler wink winked

..::MisS DioR::..

  • 17 oktyabr 2012 18:29
  • Məqalə: 147
  • Şərh: 4052
  • Bal:
{awards}
tesekkurler........

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 58
Cəmi: 79

 

Top 10 Müəllif

Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 2
Cəmi: 327
 
Pıtırcık
Xəbərləri: 2
Cəmi: 387
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 766
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 1
Cəmi: 137
 
 
{slinks}