Mətbəx sirləri: Almoyşavena

 
Mətbəx sirləri: Almoyşavena

Tərkibi:

200 q su
100 q bitki yağı
130 q un
4 yumurta
qaz yağı (istəyə görə)
1 çimdik duz

üstünə:

darçın
şəkər tozu

Su və yağı bir qazana tökərək ocağın üstə qoyun, bir çimdik duz əlavə edin.

Ocaqdan götürüb dərhal unun hamısını içinə tökün və gecikmədən taxta qaşıqla qarışdırın.

Bir-bir yumurtaları içinə qıraraq hər dəfəsində yaxşıca qarışdırın. Əvvəlcə xəmir heç cür alınmayacaq, iri-iri lopalar sizdə “bundan xəmir olmaz” təəssüratı yaradacaq, amma sonra xəmir eynicinsli və hamar alınacaq. (Mikserlə çala bilərsiniz).

Sinini yağlayın. İçinə perqament döşəyin, onu da yağlayın (xoşlayırsınızsa, qaz yağı sürtə bilərsiniz, o zaman qəribə dadı olur). Perqamenti də yağlayın. Düzdür, bu, çoxlarına maraqlı görünə bilər - əslində, heç bir məhsul perqamentə yapışmamalıdır, amma necə deyərlər, ehtiyat igidin yaraşığıdır. Bütün xəmiri perqamentin üzərinə nazik yayın.

Üzərinə şəkər tozu və darçın səpin.

Üzərinə adda-budda qaz yağı qoya bilərsiniz (bu, istəyə görədir, orijinal reseptdə qaz və ya donuz piyi istifadə olunur, həmçinin orada da bunun o qədər də vacib olmadığı bildirilir).

180 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyun. 20 dəqiqədən sonra xəmir şişib, üzərində «dərə-təpə» əmələ gələcək. 40 dəqiqədən sonra isə almoyşavena hazırdır.

Almoyşavena çox nazik və zərif alındığından, onu mətbəx qayçısı ilə doğraya bilərsiniz.

Nuş olsun!


Geri dön

come back

  • 16 noyabr 2012 02:14
  • Məqalə: 588
  • Şərh: 11994
  • Bal:
ressepte gore tewekkurler.

DILEKLER

  • 19 oktyabr 2012 13:30
  • Məqalə: 128
  • Şərh: 5385
  • Bal:
{awards}
Tərkibi:

200 q su
100 q bitki yağı
130 q un
4 yumurta
qaz yağı (istəyə görə)
1 çimdik duz

ziko92

  • 18 oktyabr 2012 19:18
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 153
  • Bal:
{awards}
acidiiiiiim))

--------------------
...

my angel__

  • 18 oktyabr 2012 17:40
  • Məqalə: 291
  • Şərh: 11172
  • Bal:
{awards}
Resepte gore cox sagol...amma hazirlamayacam))

--------------------
Помни, что ты - мое все ❤

ZaLaToY PaReN

  • 18 oktyabr 2012 17:02
  • Məqalə: 12
  • Şərh: 1399
  • Bal:
{awards}
twk xebere gore...

lala_93

  • 18 oktyabr 2012 16:55
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 47
  • Bal:
{awards}
aaaa biwiren olsaydi yeyerdikkkkkkkkkkk

--------------------
Seni sevmeyeni sevme hec zaman , bilki sevdiyinin sevdiyi var , baxib o gozlere gulme hec zaman bilkio gozlerin oz guleni var......

★Love Pearl★

  • 18 oktyabr 2012 16:53
  • Məqalə: 335
  • Şərh: 4367
  • Bal:
{awards}
dadli gorunur hazirlayaram

--------------------
Azerbaijan Medical University smile

solnuska

  • 18 oktyabr 2012 16:45
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16530
  • Bal:
{awards}
tewekkurler..................

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

fatimeyinur

  • 18 oktyabr 2012 16:43
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
tesekkurlerrrrrrrrr

_Susqun_

  • 18 oktyabr 2012 16:36
  • Məqalə: 34
  • Şərh: 2450
  • Bal:
{awards}
TESSEKURLER.........

--------------------

ღ★Diamond★ღ

  • 18 oktyabr 2012 15:31
  • Məqalə: 340
  • Şərh: 9466
  • Bal:
{awards}
Üzərinə adda-budda qaz yağı qoya bilərsiniz (bu, istəyə görədir, orijinal reseptdə qaz və ya donuz piyi istifadə olunur, həmçinin orada da bunun o qədər də vacib olmadığı bildirilir).

zamana_qarsi

  • 18 oktyabr 2012 15:21
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 281
  • Bal:
{awards}
coxlu coxlu tewekkurler

--------------------
Gozel olan sevimli deyil,sevimli olan gozeldir...

:(

  • 18 oktyabr 2012 15:21
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 536
  • Bal:
{awards}
Resepte gore tesekkur...Maragli geldi...Vaxt tapan kimi bisirmeye calisacam...

--------------------
---Oglanlar eziyyet cekib dostlug atmasin,qebul elemiyecem =))---

...BARSA FANATI....

  • 18 oktyabr 2012 14:56
  • Məqalə: 605
  • Şərh: 11803
  • Bal:
{awards}
Resepte gore sag ol....

GuNaY_83

  • 18 oktyabr 2012 14:44
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 22357
  • Bal:
{awards}
cox sag ol......

--------------------

Demi Love

  • 18 oktyabr 2012 14:42
  • Məqalə: 16
  • Şərh: 1976
  • Bal:
{awards}
dadlı olar məncə təşəkkürlər...

::Jessica Alba::

  • 18 oktyabr 2012 14:39
  • Məqalə: 13
  • Şərh: 1791
  • Bal:
{awards}
tewekkurler baciwim resepte gore winked

..::MisS DioR::..

  • 18 oktyabr 2012 14:38
  • Məqalə: 147
  • Şərh: 4052
  • Bal:
{awards}
Tesekkurler resepte gore...

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 34
Cəmi: 49

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 4
Cəmi: 385
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 4
Cəmi: 329
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 3
Cəmi: 137
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 3
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 766
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
 
{slinks}