Mətbəx sirləri: Kosido

 
Mətbəx sirləri: Kosido

Ənənəvi ispan xörəyi kosidonun müxtəlif reseptləri var. Onu əsasən ət, noxud, müxtəlif tərəvəzlərin qarışığından hazırlayırlar. Bu gün Mayorka üsulu kosido hazırlayırıq.

Tərkibi:
bulyon üçün:
5 l su
250 q mal əti
200 q toyuq

küftə üçün:

250 q qiymə
50-70 q qan kolbasası (adi hisə verilmiş kolbasa da götürmək olar)
1 baş soğan
100 q sidr qozası
1 yumurta

təxminən 1 kq-dək (toplam) tərəvəz:
kartof
kələm (və ya gülkələmi)
yerkökü
göy lobya
pomidor
turp və ya boranı

Mal ətinin üstünə 5 litr sü tökün. Qaynara düşəndə kəfini yığın, 40 dəqiqə bişirin. Toyuğu əlavə edib daha 20 dəqiqə bişirin. Kəfini yığın.

Qiyməni blenderdə xırdalanmış kolbasa, soğan və sidr qozaları ilə qarışdırın. Yumurta əlavə edib, duz-istiot vurun, yoğurun.

Alınan qarışıqdan uzunsov küftələr tutun, bulyonun içinə salın. Suyun üzünə çıxan kimi kəfini yığın.

Sonra tərəvəzləri bişmə dərəcələrinə görə əlavə edin: kartof, yerkökü və balqabaq, yaşıl lobya, gülkələmi, pomidor.

Duz, istiot, zövqə görə digər ədviyyat əlavə edin. Tərəvəzlər yumşalanadək bişirin. Sonra göyərti və əzilmiş sarımsaq əlavə edə bilərsiniz.

Ocağı söndürəndən sonra şorbanı qapağı bağlı qazanda 15 dəqiqə saxlayın (dəm alsın deyə), sonra boşqablara çəkin.

Nuş olsun!


Geri dön

GuNaY_83

  • 7 noyabr 2012 15:54
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 22357
  • Bal:
twk................

--------------------

come back

  • 6 noyabr 2012 23:59
  • Məqalə: 588
  • Şərh: 11994
  • Bal:
{awards}
ressepte gore tewekkurler.

CuPbUyUm

  • 28 oktyabr 2012 20:18
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 2372
  • Bal:
{awards}
Tərkibi:
bulyon üçün:
5 l su
250 q mal əti
200 q toyuq

--------------------

Gözlüklü

  • 22 oktyabr 2012 22:37
  • Məqalə: 216
  • Şərh: 9552
  • Bal:
{awards}
[bTesekkurler

_Susqun_

  • 22 oktyabr 2012 19:57
  • Məqalə: 34
  • Şərh: 2450
  • Bal:
{awards}
tessekkur edirem.......

--------------------

..::MisS DioR::..

  • 22 oktyabr 2012 15:20
  • Məqalə: 147
  • Şərh: 4052
  • Bal:
{awards}
resepte gore tesekkurler

--------------------

DILEKLER

  • 22 oktyabr 2012 13:54
  • Məqalə: 128
  • Şərh: 5385
  • Bal:
{awards}
tewekkurler.....

Kamran.E

  • 22 oktyabr 2012 12:31
  • Məqalə: 5
  • Şərh: 1040
  • Bal:
{awards}
Maraqli Xebere Gore Tewekurler

--------------------
-İki Üzlü Olub Bir Dünyan üçün Yox , Bir üzlü Olub iki Dünyan üçün Yaşa!

...BARSA FANATI....

  • 22 oktyabr 2012 10:36
  • Məqalə: 605
  • Şərh: 11803
  • Bal:
{awards}
resepte gore sag ol...

GuNaY_83

  • 22 oktyabr 2012 10:24
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 22357
  • Bal:
{awards}
resepte gore twk......

--------------------

Demi Love

  • 22 oktyabr 2012 10:10
  • Məqalə: 16
  • Şərh: 1976
  • Bal:
{awards}
dadlı olar məncə çox sağolun bizimlə paylaşdığınız üçün...

solnuska

  • 22 oktyabr 2012 01:48
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16530
  • Bal:
{awards}
twk recepte gore

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

my angel__

  • 22 oktyabr 2012 00:54
  • Məqalə: 291
  • Şərh: 11172
  • Bal:
{awards}
Resepte goee tewekkurlr

--------------------
Помни, что ты - мое все ❤

ღ★Diamond★ღ

  • 21 oktyabr 2012 23:52
  • Məqalə: 340
  • Şərh: 9466
  • Bal:
{awards}
thhankssssssss

fatimeyinur

  • 21 oktyabr 2012 23:47
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
resepte gore tesekkur edirem

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 17
Cəmi: 33

 

Top 10 Müəllif

♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1135
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 1
Cəmi: 137
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 1
Cəmi: 327
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Pıtırcık
Xəbərləri: 1
Cəmi: 385
 
 
{slinks}