Mətbəx sirləri: Yapon çizkeyki

 
Mətbəx sirləri: Yapon çizkeyki

Tərkibi:

250 q qaymaqlı pendir («Filadelfiya»)
50 q kərə yağı
140 q şəkər tozu
100 ml süd
60 q un
20 q nişasta
6 yumurta
0,5 limon şirəsi
1/4 ç.q. qabartma tozu
1 çimdik duz
şəkər pudrası
5 x.q. gavalı pavidlası
2-3 x.q. gavalı arağı

Qeyd: Yağ və pendir otaq temperaturunda olmalıdır.

Yumurtanın ağını sarısından ayırın.

Yumurtanın ağını çalın, şəkər tozu, bir çimdik duz əlavə edib qatı köpük alınınca çalın.

Kərə yağı və qaymaqlı pendiri iri kasada mikser vasitəsilə aşağı tempdə, eynicinsli krem alınanadək çalın.

Qarışdırmağı dayandırmadan limon şirəsi və bir-bir yumurtanın sarılarını əlavə edin.

Süd əlavə edin, qarışdırın. Unu nişasta ilə ayrıca qarışdırın, sonra ehtiyatla bu qarışığa əlavə edin. Qarışdırın.

Çalınmış yumurta ağını da buraya əlavə edin, taxta qaşıqla altdan yuxarı olmaqla qarışdırın.

Kənarların açılan formanın (diametri 26 sm) içinə perqament döşəyin. Bayır tərəfini isə 3-qat folqa ilə örtün.

Hazırladığınız qarışığı formanın içinə tökün.

Sobanı 150 dərəcə C qızdırın. 1,5 l su qaynadın.

Formanı dərin siniyə yerləşdirin, onu isə sobaya qoyun. Sonra formanın hündürlüyünün yarısına çatacaq qədər sininin içinə qaynar su tökün.

60 dəqiqə bişirin. Və bu müddətdə sobanın qapağını açmayın.

60 dəqiqə bitən kimi sobadan çıxarın. Üstündəki folqanı və formanın kənarlarını açın. Qırağındakı kağızı da aralayın. Soyudun. Onu tam soyutmadan kəsməyin. Yaxşı olar ki, azı 1 saat soyuducuda saxlayasınız. İsti çizkeykdən güclü yumurta iyi gəlir. Soyuyandan sonra isə bu qoxu tamamilə itir.

İstəyə görə çizkeykin üstünə şəkər pudrası səpə, yaxud üzərinə gavalı sousu gəzdirə bilərsiniz.

Gavalı sousu: gavalı pavidlasını vam odda qızdırın, üzərinə gavalı arağı töküb qarışdırın.

Nuş olsun!


Geri dön

solnuska

  • 3 noyabr 2012 02:08
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16530
  • Bal:
TWK RECEPTE GORE

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

SmiLe_LiFe

  • 2 noyabr 2012 15:22
  • Məqalə: 465
  • Şərh: 3364
  • Bal:
{awards}
Diqqət! yazını oxumaq hüququnuz yoxdur. Zəhmət olmasa QEYDİYYATDAN keçin

GuNaY_83

  • 2 noyabr 2012 11:25
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 22357
  • Bal:
{awards}
meslehete gore twk.

--------------------

come back

  • 2 noyabr 2012 02:16
  • Məqalə: 588
  • Şərh: 11994
  • Bal:
{awards}
ressepte gore cox sagolun.

my angel__

  • 1 noyabr 2012 21:49
  • Məqalə: 291
  • Şərh: 11172
  • Bal:
{awards}
reseote gore tewekkurler

--------------------
Помни, что ты - мое все ❤

solnuska

  • 1 noyabr 2012 21:25
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16530
  • Bal:
{awards}
EZIYYETE GORE COX SAQ OL..........

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

fatimeyinur

  • 1 noyabr 2012 21:15
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
DADLIYA OXSUYUR. TESEKKUR EDIREM

DILEKLER

  • 1 noyabr 2012 20:08
  • Məqalə: 128
  • Şərh: 5385
  • Bal:
{awards}
Tərkibi:

250 q qaymaqlı pendir («Filadelfiya»)
50 q kərə yağı
140 q şəkər tozu
100 ml süd
60 q un
20 q nişasta
6 yumurta
0,5 limon şirəsi
1/4 ç.q. qabartma tozu
1 çimdik duz
şəkər pudrası
5 x.q. gavalı pavidlası
2-3 x.q. gavalı arağı

_Mrs_GuNeL_

  • 1 noyabr 2012 19:47
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 394
  • Bal:
{awards}
QEWENG OLAR EEEE..TWK)))

_Kyonul_

  • 1 noyabr 2012 19:46
  • Məqalə: 135
  • Şərh: 3015
  • Bal:
{awards}
dadli gorunur.tewekkur

--------------------

Music Star

  • 1 noyabr 2012 19:25
  • Məqalə: 107
  • Şərh: 3187
  • Bal:
{awards}
hmm yapon cizkeyki&hmm yeqinki pis olmaz

--------------------

unfaithful

  • 1 noyabr 2012 19:02
  • Məqalə: 31
  • Şərh: 3681
  • Bal:
{awards}
ÇOX SAGOLUN

--------------------

harmony

  • 1 noyabr 2012 18:44
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 393
  • Bal:
{awards}
resepte gore tesekurler

Prank girl

  • 1 noyabr 2012 18:29
  • Məqalə: 106
  • Şərh: 10213
  • Bal:
{awards}
Sitat: Vampirka_Bella
resepte gore sagol

--------------------
Oglanlar dostluq atmasin qebul etmeyecem!!

CuPbUyUm

  • 1 noyabr 2012 18:19
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 2372
  • Bal:
{awards}
Tərkibi:

250 q qaymaqlı pendir («Filadelfiya»)
50 q kərə yağı
140 q şəkər tozu
100 ml süd
60 q un
20 q nişasta
6 yumurta
0,5 limon şirəsi
1/4 ç.q. qabartma tozu
1 çimdik duz
şəkər pudrası
5 x.q. gavalı pavidlası
2-3 x.q. gavalı arağı

--------------------

..::MisS DioR::..

  • 1 noyabr 2012 17:52
  • Məqalə: 147
  • Şərh: 4052
  • Bal:
{awards}
resepte gore tesekkurler...

--------------------

ღ★Diamond★ღ

  • 1 noyabr 2012 17:51
  • Məqalə: 340
  • Şərh: 9466
  • Bal:
{awards}
resepte gore sagol

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 30
Cəmi: 46

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 4
Cəmi: 387
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 3
Cəmi: 329
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 2
Cəmi: 137
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 766
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 3
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 21
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
 
{slinks}